Av Britt-Inger Jonsson
Mat och dryck – publicerad 2024-06-05
Foto: från Pixabay
Den här grytan är både snabb och smakrik, med fläskfilé och kryddig korv i en mustig sås. Den passar både till vardags och vid festligare tillfällen, är lättlagad och klar på ungefär 40 minuter. En familjefavorit som går lätt att dubbla om ni är många.
Det här är en riktigt god och klassisk gryta som många säkert känner igen och kanske har smakat någon variant av. Om du inte testat den förut så var så god att prova du med!
Ingredienser:
1-2 fläskfiléer
2 kabanosskorvar (eller ölkorv)
2 röda paprikor
250 g champinjoner
1 burk syltlök
1 1/2 dl svarta urkärnade oliver
ca 1 1/2 dl grovhackad smörgåsgurka
2 st. köttbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
3 dl vatten
smör (till stekning)
persilja (garnering)
2-3 msk mejram
salt
mald svartpeppar
Servera med ris eller pressad potatis och en sallad. Smaklig måltid!