Av Nina Jansdotter
Intervjuer, Mat och dryck – publicerad 2024-04-28
Foto: Nina Jansdotter
MJ'S är ett av mina favorithotell i Malmö av många anledningar, såsom läget, designen och servicen. Denna gång vill jag gärna lyfta fram deras eminenta restaurang, där både gäster från hotellet passar på att äta något gott och det droppar även in många andra gäster. Det är lätt att förstå varför då det är en kanonrestaurang.
Erik Nihlén, food och beverage manager förklarar att de jobbar grönsaksdrivet och med en inspiration av medelhavet, i deras kök.
– Vi serverar mellanrätter och snacks och på vinlistan finns både traditionella och naturliga producenter. Vi jobbar efter säsong och byter menyer kontinuerligt, ikväll när ni kommer är det första dagen med vår nya cocktailmeny.
De erbjuder bland annat något som heter Chef's Choice. Då börjar man med tre olika snacks som delas vid bordet, sedan får man en kall rätt, en varm rätt och en dessert.
Vad har ni fått för respons på denna meny från gästerna?
– Egentligen bara positiv respons, då man inleder middagen med att dela snacksen men att man sedan får sin egen mat. Tidigare hade vi en sharingmeny då alla rätter delades vid bordet. Responsen från den menyn var att vissa gillade sharing medan andra inte ville dela sin mat. Det nya konceptet passar bättre då vi når ut till en större publik, säger Erik.
Jag fick möjlighet att testa deras vegetariska Chef's Choice och den smakade superbt och jag blev rejält mätt på den menyn. Det var intressanta smakblandningar också och blandat med kalla och varma rätter. Om jag ska nämna något som stack ut så var det den goda dippsåsen av hummus samt rätten med spetskål.
Efterrätten med sorbet på blodapelsin var också pricken över i:et. Jag skulle beskriva den gröna menyn som nyttig, smakrik och lekfull. En mycket bra kombo. Vegetarisk mat kan ibland vara lite intetsägande och utan att det gör något större intryck.
Vad mer får ni beröm för av gästerna som besöker er restaurang?
– Vår fantastiska personal får beröm dagligen, oavsett om det handlar om att få ett vin utvalt eller hur bemötandet är när man kliver in i restaurangen.
Här vill jag lägga till en annan sak och det är att både hotellet och restaurangen alltid har mycket bra musik, som höjer humöret varje gång jag är där. Det märks att de lägger mycket tid på att välja rätt musik för att skapa en trevlig stämning i rummet och det fungerar.
Servicen är även alltid på topp med engagerade och personlig personal, som vågar vara sig själva och det är något jag uppskattar som gäst.
Vem är er vanligaste gäst?
– Vi har en väldigt härlig mix av gäster. Då vi inte ser oss som en "hotellrestaurang" utan vi är en egen restaurang som befinner sig i ett hotell. Så vi har både hotellgäster men framför allt gäster utifrån som kommer hit och besöker oss för att få en upplevelse, avslutar Erik entusiastiskt.
Foto: Nina Jansdotter
Summan av kardemumman är att jag gärna återkommer till MJ'S innergård, som är som en trädgårdsoas mitt i centrala Malmö. Där vet jag att jag får god mat och en fin upplevelse varje gång.