Räkor i stark sås

Av Britt-Inger Jonsson
Mat och dryck – publicerad 2024-11-14

Räkor
Foto: från Pexels

Det här är ett recept från daglig verksamhet (LSS) i Örnsköldsvik, där de lagar mat tillsammans på fredagarna och personalen då delar med sig av sina favoritrecept.

Receptet blev snabbt en favorit även här hemma och är verkligen värt att dela med sig av. Rätten går dessutom väldigt snabbt att göra. Så var så god att prova du med!

Recept – 4 portioner

Ingredienser:
1 gul lök
1/2 purjolök
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 msk soya
800 g skalade räkor
2 msk smör
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
Ev. lite grädde

Gör så här:
  1. Finhacka lök, purjo, svamp och paprika, fräs i smöret med kryddorna och den pressade vitlöken.
  2. Tillsätt soya och crème fraiche och koka svagt i några minuter. Tillsätt sedan eventuellt lite grädde i såsen.
  3. Lägg i räkorna allra sist (får ej koka, då kan de bli sega).

Servera med ris eller pasta och sallad samt gärna vitlöksbröd. Smaklig måltid!

Tips: recept på vitlöksbröd.

Dela gärna artikeln!

Skribent